A condus Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor în guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloş, iar acum este înalt funcţionar la ONU, secretar general al Comisiei pentru Biodiversitate.
În această calitate, Cristiana Paşca Palmer susţine, într-un interviu acordat publicaţiei brianice The Guardian, că Pământul nu va rezista dacă acum nu se fac eforturi pentru protejarea naturii sălbatice. Câtă mai este şi aceasta.
„Cel puțin jumătate din lume ar trebui să devină mai prietenoasă cu natura până în 2050 pentru a asigura bunăstarea omenirii. Pentru a atinge obiectivul, rezervațiile naturale, zonele protejate cu ocean, proiectele de restaurare și regiunile durabile de utilizare a terenurilor ar trebui să se extindă în mod constant cu 10% în fiecare deceniu”, a declarat cea despre care se spune că a fost cel mai eficient şi profesionist lider al Ministerului Pădurilor din ultimii 30 de ani.
Cristiana Paşca Palmer a schițat propunerea pe fondul îngrijorării științifice în creștere că pierderea de plante, animale și insecte polenizante reprezintă acum o amenințare la fel de mare pentru viața umană ca schimbările climatice.
„Acesta este un mega-urgent”, a declarat oficialul ONU pentru protecția naturii. „Pierdem specii cu o rată care nu sa mai văzut până acum. Aceasta erodează sistemele care susțin viața de pe pământ, inclusiv viața umană. E mai puțin vizibil decât vremea extremă, dar ne ucide sigur.
În timp ce moartea mamiferelor iconice, cum ar fi rinocerul alb nordic, tinde să înflăcăreze inimile și titlurile de presă, oamenii de știință declară că o amenințare mai mare pentru omenire provine din transformarea habitatelor sălbatice în terenurile agricole, degradarea solului, consumul excesiv în națiunile bogate și poluarea râurilor de efluenți industriali, agricultură și plastic”.
Cu alte cuvinte: nu mai distrugeţi pădurile!