De multe ori, mergând prin pădure sau aiurea, ne-a fost atrasă atenţia de vieţuitoare pe care nu le cunoaştem. Ne-ar fi fost bine să ştim de la prima întâlnire cu cine avem de-a face când descoperim urme sau umbre. Arbori, fluturi, gândăcei, păsări, animale mici sau mai mari, flori sunt toate la nasul nostru şi nu trebuie decât să le cunoaştem pentru a le înţelege mai bine.

SilvaNews, publicaţie premium de educaţie, civilizaţie şi conştiinţă forestieră, vă prezintă astăzi câteva aplicaţii pentru telefonul mobil care să vă „descurce” în timpul plimbărilor voastre prin natură!

  • inaturalist.org  – această aplicaţie are în spate mii de specii de plante şi vieţuitoare de peste tot din lume. În plus, este şi foarte simplu de folosit, indiferent de sistemul de operare al smartphonului vostru. Faceţi poza, o postaţi pe site-prin aplicaţie-iar sute de biologi şi naturalişti vă vor sări în ajutor cu explicaţii despre minunea descoperită!
  • urme de animale  – prezenţă constantă între aplicaţiile de top, acest instrument vă va ajuta să descoperiţi ce fel de urme sunt cele descoperite pe malul unei ape, de exemplu, sau ale cărei specii sunt excrementele din zmeuriş. Are 7 căi de filtrare, cu fotografii ale animalelor, habitat şi obiceiuri şi chiar o riglă cu ajutorul căreia puteţi să măsuraţi dimensiunea urmelor.
  • iBird – probabil cea mai utilizată aplicaţie cu ajutorul căreia puteţi identifica pasărea care tocmai v-a furat privirea. iBird Pro are aproape 1.000 de specii în baza sa de date, cu posibilitatea de a căuta ușor pentru a reduce posibilitățile până când descoperiţi specia corectă. Există chiar și un jurnal iBird pentru cei care doresc să înregistreze fiecare vizionare.
  • ghidul păsărilor Peterson – aceasta este o aplicaţie prin care puteţi compara speciile de păsări, nu doar identifica. În plus, puteţi să adăugați propriile fotografii cu păsări și să le personalizați în alte moduri pentru a le crea o aplicație proprie.
  • Merlin ghid. – în cazul în care precedentele aplicaţii nu vă sunt prietenoase, ghidul Merlin vă oferă o mai mare rapiditate în identificarea păsărilor (există un set de 5 întrebări la care trebuie să răspundeţi). În plus, această aplicaţie vă oferă şi posibilitatea de a identifica păsările după trilul acestora, redând sunetul.
  • butterfly Collection – Fluturii sunt, probabil, cele mai frumoase insecte pe care le veți găsi în orice grădină, parc sau pe traseu pentru drumeții. Această aplicație are 240 de specii de fluturi și molii în baza sa de date. Parcurgeți fotografiile, aflați numele speciilor și vedeți ce specii trăiesc lângă voi.
  • pentru arbori şi flori – ați văzut vreodată o floare sau un arbore și ați dori să știți ce specie era? Ei bine, această aplicație poate identifica o mare varietate de plante pentru tine! Faceți o fotografie cu telefonul, iar aplicația va căuta în Wikipedia pentru voi. Căutarea poate identifica, de asemenea, animalele. Puteți să vă creați un profil și să încărcați toate descoperirile voastre, iar aplicația îl va adăuga în baza de date cu fotografii pentru a fi apreciat şi de alți utilizatori.

Să sperăm ca în curând, SilvaNews să vă poată prezenta şi aplicaţii care conţin trasee turistice de excepţie sau ghiduri de călătorie montană.

 

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here