miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAlte știri8 plante de dormitor care îți îmbunătățesc somnul

8 plante de dormitor care îți îmbunătățesc somnul

Pentru a avea un somn liniștit puteți accepta ajutorul plantelor

Se pare că suntem oameni care întotdeauna caută să complice lucrurile, de multe ori când o soluție mult mai ușoară la o problemă este chiar în fața noastră.  De exemplu somnul…sau lipsa acestuia. Până la 35 la sută dintre americani au suferit de insomnie, o conditie care poate duce la multe probleme, de la depresie la risc pentru obezitate și boli de inimă. Și ce facem? Ne întoarcem la medicamente, suplimente și gadgeturi de înaltă tehnologie. Potrivit Consumer Reports, americanii au cheltuit aproximativ 41 miliarde dolari pe suplimentele de somn și remedii în 2015; până în 2020 acest număr este de așteptat să urce la 52 miliarde dolari.

În loc de toate acestea, de ce să nu cerem ajutorul plantelor? Nu este o noutate faptul că plantele păstrează planeta curată pentru oameni, și ne mențin casele sănătoase. Și în timp ce mulți oameni păstrează plantele în bucătăria lor și în spațiile principale de locuit, în special, plantele următoare sunt potrivite minunat pentru dormitor, unde pot face magie în departamentul de somn. Vreau să spun,pe bune, cine are nevoie de Diazepam când poți avea orhidee?

Lavandă

Lavanda poate fi cel mai cunoscut remediu natural pentru somn și relaxare din lume. Mă simt somnoroasă numai când mă gândesc la mirosul său ceresc.  Studiile care investighează eficacitatea mirosului de lavandă asupra calității somnului, arată că levănțica a îmbunătățit calitatea somnului într-o gamă largă de participanți la studiu.

 Gardenia

Am citit că gardenia este un inductor mare de somn. Unele surse merg atât de departe încât să sugereze că o parfumare a gardeniei este la fel de eficientă ca o doză de valium. Unul dintre cele mai drăguțe lucruri pe care mama mi le-a  făcut vreodată a fost să planteze plante gardenie în afara ferestrei dormitorului meu atunci când eram tânără.  Deși sună neștiințific, jur că am adormit cel mai ușor în noaptea în care ferestrele mele erau deschise, permițând mirosul ceresc să funcționeze ca o cântare.

Areca

În studiile celebre ale NASA privind calitățile de purificare ale aerului din plantele de apartament, au descoperit că areca filtrează anumiți compuși organici volatili (VOC) din aer. Între timp, cunoscutul cercetător de plante Dr. BC Wolverton observă că areca de 6 metri poate transpira 1 litru de apă în 24 de ore, ceea ce îl face un umidificator eficient – care poate ajuta la alergii, răceli sau alte disconforturi respiratorii care pot întrerupe somnul.

Limba soacrei

 

O altă cercetare NASA  arată că limba soacrei s-a dovedit a fi un mare purificator de aer. Cercetătorul Kamal Meattle spunea la TED Talk la acesta este una dintre cele trei plante pe care le folosește „pentru a spori aerul proaspăt”.

Iedera englezească

Nu numai că este iedera englezeasă ciudată, dar s-ar putea dovedi destul de utilă pentru persoanele cu alergii care au nevoie de somn. Da, este și una dintre instalațiile de curățare a aerului de la NASA, dar există și următoarele: Potrivit cercetării, iedera englezească a redus particulele de materii fecale în aer, cu o medie de peste 94% în decurs de 12 ore, iar nivelele de mucegai în aer în scădere cu 78,5%. În timp ce materia fecală din aer ar putea să nu fie în mintea dvs. (bine, poate acum va fi, îmi pare rău) – mucegaiul este un impresionant instigator de alergii care poate speria somnul. Dacă aveți animale de companie, cu toate acestea, feriți iedera englească din calea lor – a se vedea nota de mai jos.

Orhidee, Bromelie și plante suculente

Aceste plante merg pe același principiu, și anume, creșterea calități aerului în timpul nopții. Atunci când soarele apune, fotosinteza se oprește, iar majoritatea plantelor schimbă lucrurile și încep să absoarbă oxigenul și să elibereze dioxid de carbon. Cu toate acestea, orhideele, suculentele și bromeliile se răzvrătesc și iau dioxid de carbon și eliberează oxigen în timpul orelor dimineții, făcându-le plante minunate pentru a menține aerul proaspăt noaptea în dormitor.

Notă: Dacă ai animale de companie, asigură-te că plantele sunt în siguranță în preajma lor.

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE