joi, iunie 20, 2024
AcasăAlte știriCare este prima țară din lume care a interzis tăierile de păduri

Care este prima țară din lume care a interzis tăierile de păduri

Cu toate că este una dintre cele mai bine împădurite țări din lume, Norvegia va deveni prima țară care va interzice tăierile masive de copaci.

Este un pas important făcut de una dintre cele mai bogate țări din lume, care exploatează cumpătat toate rezervele naturale pe care le deține, de la petrol și gaze naturale la lemn.

Norvegia nu va folosi niciun produs care provoacă tăieri de păduri. Mai bine de 37 la sută din suprafața țării este împădurită.

Nordicii au semnat deja un acord cu Germania și Marea Britanie în care se angajează să ”descurajeze tăierile de lemne, prin implementarea unor politici de consum sustenabil a unor resurse importante, precum lemnul, carnea de vită, soia și uleiul de palmier”.

Majoritatea acestor bunuri sunt produse doar prin defrișări uriașe.

”Alte țări ar putea urma exemplul norvegienilor, care par să fie printre cei mai înverșunați apărători ai pădurilor”, a spus Nils Herman Ranum, specialist silvic norvegian.

Parlamentul norvegian își apără copacii cu ajutorul banilor de la Banca Norvegiană de Investiții. În ultimii 30 de ani, norvegieni au redus, treptat, tăierile de lemne la jumătate.

Țara nordică a jucat un rol important și în protejarea pădurilor amazoniene, plătind miliarde de dolari pentru a opri tăierile masive.

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE