luni, iunie 17, 2024
AcasăCu câţi bani s-a ales Schweighofer de pe urma vânzării pădurilor din...

Cu câţi bani s-a ales Schweighofer de pe urma vânzării pădurilor din România

63 de milioane de euro, dublu faţă de cât a plătit iniţial!

Grupul Schweighofer Hotlzindustrie, cel mai mare procesator de lemn din Europa – cu cinci companii de prelucrare în România, şi-a vândut subsidiara Cascade Empire SRL, precum şi divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire SRL, către compania suedeză GreenGold Group, tranzacţia privind 14.283 hectare de pădure în judeţele Alba, Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamţ şi Suceava. Tranzacţia s-ar fi făcut, potrivit unor estimări de specialitate, pentru suma de aproape 63 de milioane de euro. Preţul mediu pentru un hectar fiind de 4.355 de euro.

Aceleaşi surse, apropiate vânzătorului, susţin că unul dintre marile motive pentru care austriecii au decis să renunţe la a mai deţine fond forestier în ţara noastră este legat de procesul în urma căruia a fost destructurată Mafia lemnului din Vâlcea. Amănunte despre acest uluitor caz de corupţie în care a fost implicată şi compania austriacă puteţi afla citind AICI.

Revenind la tranzacţia anunţată ieri dintre Schweighofer Hotlzindustrie şi GreenGold Group trebuie remarcat faptul că austriecii au făcut un profit imens, primind în schimbul celor peste 14.000 de hectare o sumă dublă faţă de cât au investit în ultimii 10 ani, circa 30 milioane de euro!

Preţul mediu la care compania a achiziţionat păduri în perioada 2008-2018 a fost de 3.000 de euro pe hectar. Cea mai scumpă tranzacţie în care au fost implicaţi austriecii a vizat un preţ mediu de 3.700 de euro pe hectar. Aceasta s-a derulat în iunie 2009, iar Cascade Empire a achiziţionat 1.915 ha, de la un singur vânzător, plătindu-i acestuia peste 7 milioane de euro.
Cascade Empire a fost asistată de firma de avocatură Gilescu&Partenerii CHSH.

Cine este noul stăpân al pădurilor Schweighofer Hotlzindustrie şi ce se aşteaptă de la IKEA aflaţi de AICI!

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE