vineri, iunie 14, 2024
AcasăAlte știriPădurea de mânie

Pădurea de mânie

Un proiect multianual dezvoltat de Asociaţia Administratorilor de Păduri şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul Holzindustrie Schweighofer, prevede şapte ani de plantări şi lucrări de îngrijire pentru un milion de puieţi, în intervalul 2017-2024, cu o investiţie de peste un milion de euro. Prima operaţiune de reîmpădurire va debuta luna viitoare, în noiembrie, iar proiectul se doreşte o iniţiativă deschisă proprietarilor privaţi de păduri, administraţiei locale şi publicului larg. Potrivit unui comunicat primit de la Schweighofer Holzindustrie, Asociaţia Administratorilor de Păduri (AAP) şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul Holzindustrie Schweighofer, vor ajuta proprietarii privaţi şi administraţiile locale să regenereze suprafeţe de pădure degradate din România, în următorii şapte ani.

Cum se împarte treaba

AAP va gestiona lucrările de plantare şi de îngrijire, iar Universitatea din Suceava va sprijini procesul de selecţie şi eşalonare a lucrărilor de regenerare folosind o metodologie ştiinţifică.
Holzindustrie Schweighofer va contribui cu managementul proiectului, finanţarea, voluntari pentru acţiuni, relaţionarea cu comunităţile şi o componentă educaţională a proiectului.

Campania de reîmpădurire este deschisă oricărui proprietar privat de pădure şi oricărei administraţii locale. Propunerile pot fi transmise către portalul padureademaine.ro.

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE