luni, iunie 17, 2024
AcasăAlte știriRezultate Testul arborelui

Rezultate Testul arborelui

Testul Baum, sau „testul arborelui”, cum este cunoscut de către publicul larg, a fost inventat de către psihologul german Charles Koch în anul 1952 și este folosit și astăzi, în lumea întreagă, ca o bună metodă de a analiza individualitatea unei persoane, subliniind specificul său emoțional.Arborele devine astfel un indice al comportamentului psihologic deoarece în întreaga istorie a umanității, acesta este un element important în toate mitologiile.
Psihologii și psihiatrii descifrează un desen din mai multe perspective. Interpretarea desenului unui arbore este foarte apropiată de analiza scrisului unei persoane.
Desenul, ca și scrisul, pot arăta o sumedenie de informații despre felul de a fi al unei persoane. Există nu mai puțin de 59 de detalii ale unui desen care îi interesează pe psihologi atunci când privesc desenul unui copac, cum ar fi rădăcinile, trunchiul, ramurile, coroana, frunzele, nodurile, umbrele, simetria și alte trăsături arhetipale ale copacului. (Wikipedia)
SilvaNews îți propune să folosești „Testul Arborelui” doar ca pe o metodă de relaxare și de joacă. În același timp, ca pe o metodă de auto-anailză și de încurajare a reflecției cu privire la propria persoană.
Ce trebuie să faci?
Ia o foaie și ceva de scris și desenează un copac. Nu sta prea mult pe gânduri. Trebuie să îl desenezi repede, „așa cum îți vine”, încearcă să nu fie ceva prea elaborat.
Dupa ce ai sfârșit desenul, poți afla rezultatele testului.
Trebuie sa urmărești aceste aspecte ale desenului tău:
1. Rădăcina
2. Trunchiul
3. Ramurile
4. Frunzele sau fructele

Rădăcina
Modul cum ai desenat rădăcina vorbește despre cât de conectat la realitate ești. Dacă nu ai desenat deloc rădăcina arborelui, aceasta poate să însemne că treci printr-o perioadă de anxietate, de insecuritate.
Mai poate să însemne că nu ești deloc o persoană pragmatică și că te simți mai degrabă în sintonie cu latură boemă a vieții.
Rădăcini groase, puternice, indică o personalitate foarte pragmatică, rațională, bine ancorată în realitate, ceea ce nu este neapărat un lucru 100% pozitiv, căci seriozitatea trebuie deturnată din când în când și viața privită cu ironie.

Trunchiul
Trunchiul simbolizează la modul general, modul tău de a fi. Liniile delicate și umbrele simbolizează timiditatea. Dacă trunchiul arborelui este mic, atunci ești o persoană căreia nu îi place să iasă prea mult în evidență; dacă este gros atunci înseamnă că deții multă forță interioară și îți place să ieși în evidență cu mult tupeu și cu zâmbetul pe buze.
Dacă trunchiul arborelui tău este frânt, înseamnă că ești o persoană foarte sensibilă, fragilă în interior, care are nevoie de protecție; poate să indice și că te afli într-o perioadă destul de dificilă și că ai nevoie de suport psihologic sau de sprijinul familiei și al prietenilor.

Ramurile
Ramurile pe care le-ai desenat simbolizează conexiunea ta cu lumea și oamenii din jur. Dacă ai desenat ramuri mici sau dacă acestea nu există deloc, aceasta poate să indice faptul că îți este dificil să te exprimi în public, să te arăți și să comunici cu cei din jur. Ramurile groase indică o personalitate expansivă.
Ramurile ascuțite indică o anumită tendința către agresivitate. Niște ramuri noduroase simbolizează dificultatea de a comunica cu ceilalți. Când ramurile nu prea apar în desenul tău inseamnă că ești o persoană foarte atent în privința oamenilor, că ești foarte selctiv în privința celor care pot sau nu să intre în cercul tău.

Frunzele și/ sau florile
Frunzele și/sau florile indică efortul tău de a atinge culmile succesului. Dacă nu le-ai desenat deloc, s-ar putea să fii o persoană care nu are deloc încredere în forțele proprii.
Frunze sau flori extrem de detaliat desenate, pot trăda o tendință obsesiv-compulsivă. Florile din arbore simbolizează o persoană optimistă.

Alte detalii semnificative
Dacă ai desenat și fructele, atunci înseamnă că ești o persoană care are încredere foarte mare în ea însăși.
Dacă ai desenat un brad de Crăciun, aceasta poate să indice dorul de copilărie. Găurile din trunchi pot să indice incapacitatea de a te auto-controla.
Dacă ai desenat o salcie, aceasta poate să indice depresia.

Vedeţi şi ce indică Zodiacul arboricol, 2018!

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE