luni, aprilie 29, 2024
AcasăAlte știriTop 10 țări cu cele mai mari păduri

Top 10 țări cu cele mai mari păduri

Pădurile sunt plămânii unei țări. Aproape 30 la sută din suprafața României, aproape 70.000 de kilometri pătrați, este împădurită.

În acest articol vă prezentăm țările care au cele mai întinse suprafețe acoperite cu păduri.

Țara noastră e departe de statele fruntașe în ceea ce privește capitalul silvic, fiind abia pe locul 68 în lume, între între Somalia și Burkina Faso.

De menționat ar fi și că Surinam este singurul stat acoperit în proporție de mai bine de 90 la sută cu păduri, în timp ce în Egipt pădurile reprezintă doar 0,07% din suprafața țării.

Top 10 țări cu cele mai mari păduri din lume

  1. Rusia

Liderul incontestabil al clasamentului este Rusia, cea mai întinsă țară din lume. Vastele păduri ale rușilor se întind pe o suprafață de peste 8,1 milioane de kilometri pătrați.

Siberia este în mare parte împădurită cu conifere și foioase, însă Rusia are păduri de toate felurile, chiar și sub-tropicale.

2. Canada

Canadienii au aproape 5 milioane de kilometri pătrați de pădure, aproape o treime din suprafață țării fiind verde.

La fel ca Rusia, Canada este încă, în mare parte, sălbatică și nelocuită.

3. Brazilia

Toată lumea a auzit de pădurea amazoniană. Aproape toată se găsește în Brazilia, unde sunt aproape 4,8 milioane de kilometri pătrați de pădure tropicală.

Zona acoperită cu păduri din Brazilia este mai mare decât toată India, însă problemele cu tăierile ilegale și defrișările masive sunt, de asemenea, uriașe.

4.Statele Unite ale Americii

Americanii au peste 3 milioane de kilometri pătrați de pădure, majoritatrea fiind în parcuri naturale protejate, dar și în zonele greu de locuit din sud-estul țării.

5. China

În China sunt 2 milioane de kilometri pătrați, o proporție de doar 18% din suprafața totală a țării.

Chinezii au promis că vor planta copaci până când un sfert din suprafața statului va fi acoperit cu păduri.

6. Australia

Un milion și jumătate de kilometri pătrați de pădure sunt în Australia. Incendiile din această iarnă au cuprins suprafețe uriașe de vegetație, însă pericolul a trecut, iar, după cum puteți vedea în galeria de mai jos, viața continuă în pădurile de la Antipozi, care contribuie enorm la biodiversitatea mondială.

7. Republica Democratică Congo

Cu peste un milion de kilometri pătrați de păduri, RD Congo este una dintre cele mai verzi țări din lume. Pădurile tropicale sunt pline de viață în Congo, țară acoperită mai bine de jumătate cu copaci.

8. Argentina

Argentinienii au aproape un milion de kilometri pătrați de pădure. De la pădurile montane din nordul țării până la cele din Patagonia aridă, Argentina rămâne totuși una dintre țările care a sacrificat multe păduri în favoarea extinderii eforturilor agricole.

9. Indonezia

Cu toate că nu este foarte întins, arhipelagul indonezian e casă pentru aproape 900.000 de kilometri pătrați de pădure, aproape 46% din suprafața țării.

Cum condițiile climatice favorizează dezvoltarea vegetală, în Indonezia se găsesc numeroase specii unice de plante, dar și de animale, cum ar fi urangutanii.

10. India

O altă țară care dispune de toate tipurile de păduri, de la cele tropicale, la cele deșertice și chiar alpine. India dispune de 800.000 de kilometri pătrați de pădure.

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE