sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAlte știriCum poți crește propria pădure-grădină, o sursă abundentă de hrană

Cum poți crește propria pădure-grădină, o sursă abundentă de hrană

Pădurile pot fi o importantă sursă de hrană, iar conceptul pădurii-grădină nu este nici pe departe unul nou, deși nu este încă foarte popular în România.

Dacă vreți să creșteți anumite plante comestibile fără să dedicați timp sau efort proiectului – spre deosebire de o grădină de legume, de exemplu -, o astfel de pădure-grădină este alegerea optimă.

Sunt câteva principii simple care pot duce la formarea unui ecosistem sănătos și care oferă anumite fructe sau semințe din abudență.

Plantați pomi și arbuști fructiferi din specii locale, care sunt foarte rezistente la dăunători și la condițiile climatice, dar și alte plante anuale sau perene care pot fi recoltate.

Ecosistemul unei păduri-grădină poate fi controlat și optimizat.

Astfel, înainte de a vă apuca de treabă trebuie să țineți cont de straturile vegetale pe care le veți instala. Amestecați pomii fructiferi de talie mare cu cei de talie mică și răspândiți diferite specii de arbuști fructiferi. Plantele medicinale, în special cele care se simt bine la umbră, ar trebui semănate cu perseverență pe o perioadă de câțiva ani.

Nu există o rețetă precisă a unei păduri-grădină de succes, iar combinațiile de plante ar trebui făcute cu atenție la detalii, dar și cu mult curaj.

Sunt plante care țin la distanță dăunătorii, iar altele care îi atrag. Folosiți plante precum trifoiul sau lucerna pentru a fixa anumiți nutrienți în sol.

Într-o astfel de pădure-grădină puteți crește, împreună, atât legume, cât și pomi fructiferi. Cu excepția unor mici lucrări de întreținere, pe termen lung, un astfel de proiect vă va oferi atât hrană, cât și liniște, și siguranță.

Puteți afla mai multe despre ideea pădurii-grădină din clipul de mai jos:

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE