marți, aprilie 16, 2024
AcasăAlte știriCinci copaci rezistenți la secetă

Cinci copaci rezistenți la secetă

Cum încălzirea globală este deja o certitudine, specialiștii avertizează că episoadele de secetă vor fi tot mai intense în anii ce urmează.

Nu toți copacii tolerează bine seceta, însă există numeroase specii care nu par să fie deranjate de aceasta. Vă prezentăm, mai jos, câteva dintre acestea.

Începem cu o specie nativă ținuturilor pe care le ocupăm, cu banalul corcoduș. El înflorește devreme, cu mult înainte de venirea primăverii, și produce fructe ce stârnesc nostalgia copilăriei. Tolerează bine seceta și nu are nevoie de multe lucrări de întreținere.

Gingko Biloba, de exemplu, a prosperat timp de milioane de ani în zone extrem de aride. Este un copac foarte apreciat de peisagiști, dar și extrem de rezistent la poluare. Principalul dezavantaj al său este că are un ritm lent de creștere.

Pecanul. Faimos pentru nucile sale, fiind înrudit cu nucul din familia Juglandaceae, pecanul e originar din America de Nord, însă poate fi o opțiune și pentru România. Pe lângă faptul că produce nuci cu un preț de piață excelent, dar și un lemn de calitate, pecanul este și un copac de umbră cu un aspect foarte plăcut.

Pinul negru, care trăiește și în pădurile din Banat și Oltenia, este un conifer rezistent care se simte bine în soluri cu un nivel scăzut de umiditate.

Dacă vreți să plantați un copac rezistent la secetă și aveți la dispoziție un spațiu foarte mic, alegeți sumacul. Numeroasele sale specii din mai marea familie a Anacardiaceaelor sunt atât rezistente, cât și foarte estetice.

Majoritatea speciilor de stejar, salcâm și arțar sunt, de asemenea, foarte rezistente la secetă.

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE