marți, aprilie 16, 2024
AcasăAlte știri„Focus to Green Eco Life” face curăţenie de primăvară la Grădina Botanică

„Focus to Green Eco Life” face curăţenie de primăvară la Grădina Botanică

Evenimentul lunar “Focus to Green-Eco-life”, susținut de AQUA Carpatica, prin care sprijinim mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, vine în luna martie în întampinarea voluntarilor de la Gradina Botanică, din București. Gradina Botanică acoperă o suprafață de 17,5 hectare (inclusiv 4.000 m² de sere) și are peste 10.000 specii de plante. O astfel de biodiversitate are nevoie de atenție și îngrijire permanentă.
În perioada 13–21 martie 2021, susținem tinerii voluntari care ajută la activități precum: greblarea frunzelor, scoaterea rădăcinilor, tăierea lăstărișului și înlăturarea materialului vegetal strâns. Cum primavara și-a intrat deja în drepturi și natura nu asteapta, ci își urmeaza cursul firesc de creștere, orice ajutor este bine venit și contează, pentru a ajuta natura și a ne bucura mai mult de ea.


Efortul depus cere o hidratare corectă, iar Aqua Carpatica a sustiut, cu apa necesară, voluntarii prezenți zilnic în această săptămână.De ce în acest interval? Deoarece este marcat de două zile importante pentru pădure și pentru toate speciile de arbori ai Terrei.
Data de 13 martie marcheaza Ziua Mondială a Plantațiilor Forestiere, iar pe 21 martie celebrăm Ziua Internațională a Pădurilor. Dorim să ajutam și să fim mai aproape de arborii și vegetația care formeaza pădurea. Activitățile voluntarilor sprijină lucrările zilnice derulate de biologii și inginerii de la Grădina Botanică în timpul săptămânii, ca o lucrare premergatoare Curățeniei de Primăvară, ce va începe în luna aprilie.


Deşi acţiunile noastre de curățare pot fi modeste, acestea sunt menite să transmită un mesaj. Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), în parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE