sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăAlte știriSNAGOV - PĂDUREA CAMPIONILOR

SNAGOV – PĂDUREA CAMPIONILOR

La Snagov, la mijloc de noiembrie 2021, campioni olimpici, mondiali și europeni ai Federației Române de Canotaj (cea mai performanță entitate sportivă din România ultimilor ani) au participat la lansarea proiectului ”Pădurea Campionilor”. La Snagov, în apropierea bazei sportive nautice a canotorilor, va fi refăcută o pădure de stejari pe o suprafață de peste 4 (patru) hectare. La acțiunea inițială desfășurată în noiembrie, la care au participat și reprezentanți ai Ocolului Silvic Snagov/Direcția Silvică Ilfov/Romsilva, s-au plantat puieți de stejari pe 1,5 hectare.

Proiectul Pădurea Campionilor este inițiat și susținut de Alianță Pentru Pădure, asociație fondată de Laurențiu Ciornei, care se implică activ, alături de profesioniști, pentru protejarea pădurilor din România. Asociația oferă suport, în special autorităților, astfel încât pădurile României să treacă de la o administrare, bazată pe eficiență economică, la un management sustenabil îndreptat către dezvoltare durabilă, protejarea biodiversității, îmbunătățirea calității vieții și a mediului.

Pădurea Campionilor este situată în proximitatea ”Complexului Sportiv Nicolae Navasart” și contribuie în mod eficient la refacerea centurii verzi a Capitalei.

„Mă bucur că acest proiect drag nouă a devenit realitate și că vom avea în curând Pădurea Campionilor aici, la Snagov, locul nostru de pregătire. La fel ca în sport, unde crești baza sportivă începând cu juniorii, așa și pădurea trebuie să crească de la puieți până la copaci puternici. Și ce poate fi mai frumos decât o campanie a campionilor, o campanie de conștientizare a nevoii de a trăi într-un mediu curat și sănătos!  Sper să fim un exemplu pentru mulți oameni, pentru ca aceștia să procedeze la fel în orice colț al țării. Trebuie să avem grijă de acești puieți, așa cum avem grijă de copiii noștri acasă. România merită un viitor cât mai bun, un viitor verde!”, a menționat Elisabeta Lipă, fostă campioană olimpică, mondială și europeană, președinte al Federației Române de Canotaj.

“Cea mai frumoasă colaborare din acest an! Un parteneriat excepțional între Federația Română de Canotaj, Romsilva și Alianța Pentru Pădure în sprijinul naturii în general, al pădurii în special. Iată, și prin Pădurea Campionilor vom continua să facem bine, să construim! Avem nevoie de pădure, pădurea are nevoie de noi!”, susține Laurențiu Ciornei, președintele fondator al asociației Alianță Pentru Pădure.

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE