marți, mai 14, 2024
AcasăAlte știriUn alt fost şef din Romsilva, condamnat la puşcărie

Un alt fost şef din Romsilva, condamnat la puşcărie

Victor Paulescu, fost șef al Direcției Silvice Mehedinți, a fost condamnat la un an de închisoare pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, precum și pentru conflict de interese. Un an de zile, prin contopire, este pedeapsa primită de Paulescu, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani, timp în care inculpatul trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare.

Versatul inginer silvic, angajat în trecut în funcţii de top în cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva, a primit pedeapsa într-un dosar ce a vizat modul în care acesta a dobândit o suprafață de teren forestier pe raza județului Gorj, pentru două dintre capetele de acuzare care i-au fost aduse (abuz în serviciu şi fals intelectual) acesta fiind achitat.

Abuz în serviciu și fals intelectual sunt acuzațiile pentru care a fost dispusă achitarea inculpatului, condamnarea fiind déjà dată.

Magistrații au mai dispus și ca vreme de 10 ani de la rămânerea definitivă a sentinței, inculpatul să nu poată ocupa vreo funcție publică, în trecut Paulescu fiind susținut de PSD pentru a deveni primar la Baia de Aramă.

Instanța a mai dispus acum desființarea sechestrului asigurător instituit de procurori pe suprafața de pădure aflată în litigiu și, de asemenea, mai multe expertize au fost anulate. „Desfiinţează sechestrul asigurător instituit asupra suprafeţei de 29,4 ha teren cu vegetaţie forestieră aflat în proprietatea inculpatului Paulescu Victor situat pe raza Ocolului Silvic Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi în Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Padeş, judeţul Gorj”, se mai arată în hotărârea judecătorească care însă nu este definitivă.

Aflaţi şi despre alţi infractori, angajaţi ai Romsilva, cum au primit ani grei de puşcărie pentru că au vândut pădurile statului.

Sursa: Pandurul.ro

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE