joi, iunie 20, 2024
AcasăAlte știriAustriecii spun că nu vor lemn din pădurile virgine. Ştirile de azi

Austriecii spun că nu vor lemn din pădurile virgine. Ştirile de azi

ONG-ul Agent Green anunţă că a contactat unsprezece companii care se ocupă cu producția de lemn, dintre care patru dintre acestea au fost de acord să nu folosească lemnul din parcurile naționale și pădurile virgine. Binecunoscuta companie austriacă Holzindustrie Schweighofer a răspuns că va refuza lemnul care provine din cele 13 parcuri naţionale ale Romaniei și din pădurile virgine. Demersul celor de la Agent Green se înscrie în aria ce include şi noul proiect de lege, adoptat de Senat, prin care lucrările de utilitate publică se pot face şi în pădurile virgine. Mai multe amănunte citiţi AICI, despre Gunoaiele pădurii.

Ziua râsului

WWF a sărbătorit pe, 03/03/2018, Ziua Felinelor Mari 2018. Aceasta sărbatoare a privit situaţia tuturor felinelor mari. Printre care sa avut în vedere și starea râsului carpatin(Lynx lynx). Restrângerea habitatelor lui naturale și conflictul om-carnivor mare au dus la încurajarea braconajului. În munții Carpați, în momentul de față există aproximativ 2.700 de exemplare de râși.

Silvicii români, uniţi cu silvicii moldoveni

Romsilva şi Moldsilva au încheiat un Memorandum de Înțelegere pe data de 05/03/2018. Acest document stabilește un cadru de cooperare între silvicultorii din România și cei din Republica Moldova. Acest document se bazează pe un schimb de experiență, de informații, de creștere a competivități și de sustenabilitate al sectorului forestier. De asemenea, memorandumul include combaterea deșertificari și eroziunii, acțiuni de împăduriri și dezvoltarea de tehnici de producere a puieilor forestieri.

 

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE