Romsilva a început campania de împăduriri de primăvară cu un prim tronson de perdele forestiere de protecţie pentru autostrada Soarelui, urmând să investească în acest an 167 de milioane de lei pentru astfel de activităţi, se arată într-un comunicat al Romsilva, remis  agenţiei de ştiri AGERPRES.

Prim acţiunea de împădurire de vineri a fost înfiinţat un prim tronson de perdele forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii pe o suprafaţă de 2,4 hectare şi o lungime de 751 de metri lângă autostrada A2 Bucureşti – Constanţa.

La eveniment au participat Dragoş Ciprian Pahonţu, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva, Ana Titu, directorul Direcţiei Silvice Călăraşi, George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi, Marian Dinulescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, reprezentanţi ai autorităţilor locale, jandarmi, silvicultori şi elevi voluntari ai Liceului “Alexandru Odobescu’ din Lehliu Gară.

Acţiunile de înfiinţare a perdelelor forestiere de protecţie vor fi continuate în această primăvară cu alte trei tronsoane, tot în judeţul Călăraşi, pe o suprafaţă de 5,8 hectare. Programul actual de înfiinţare a perdelelor forestiere prevede împăduriri pe o suprafaţă de 594,54 de hectare şi o lungime totală de 198,3 kilometri lângă autostrăzile A1, A2 şi A4, Centura Bucureşti şi drumurile naţionale DN1, DN2, DN2B, DN3, DN4, DN7 şi DN21, cu o investiţie de 34,99 milioane de lei.

În cursul Lunii Plantării Arborilor, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va planta 24,8 milioane de puieţi forestieri, regenerând astfel 9.383 de hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului.

Romsilva va regenera în acest an, în cele două campanii de împăduriri, din primăvară şi toamnă, 12.881 de hectare, din acestea 8.433 de hectare prin regenerări naturale şi 4.448 de hectare prin împăduriri, cu o investiţie de 167,4 milioane de lei. De asemenea, Romsilva va efectua lucrări de completări curente în plantaţii pe 1.652 de hectare, precum şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe 250 de hectare.
Un calcul simplu relevă faptul că pentru un hectar de împădurit costul ce va fi suportat de Romsilva este de 2.755 de euro.

Totodată, Romsilva va oferi gratuit un milion de puieţi forestieri voluntarilor care se implică în acţiuni de împăduriri.

În ultimii 27 de ani, Romsilva a regenerat peste 540.000 de hectare de pădure. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului şi oferă servicii silvice, pe baze contractuale, pentru 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here