marți, aprilie 16, 2024
AcasăAlte știriJudețul în care a fost cea mai mare tăiere ilegală de pădure...

Județul în care a fost cea mai mare tăiere ilegală de pădure din ultimii ani

Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a declarat că la Ocolul Sighet, din județul Maramureș, s-a descoperit cea mai mare tăiere ilegală de pădure din România în ultimii cinci ani. Este vorba despre o suprafață de 340 de hectare.

„În județul Maramureș, în 2018, au fost cele mai mari tăieri ilegale din România. 110.000 de metri cubi au fost identificați de colegii de la gărzile forestiere. Cine știe ce cantitate nu a fost descoperită.

Aș vrea să vă spun că în Maramureș, la Ocolul Sighet, a fost descoperită poate cea mai mare tăiere ilegală din România, în ultimii cinci ani. Pe o suprafață de 340 de hectare, în adâncul pădurii, au fost furați 100.000 de metri cubi, o pădure rasă de pe 340 de hectare”, a spus ministrul Costel Alexe, într-o conferință de presă, adăugând că prejudiciul adus statului român este de peste 12 milioane de lei și „mai mari prejudicii aduse naturii și evident mediului înconjurător”.

Ministrul a mai spus că nu au existat sesizări în acest caz nici de la cetățeni și nici de la autorități. Situația a fost descoperită de Garda Forestieră Cluj, iar acum există un dosar de anchetă pe care l-au deschis procurorii.

„Pădurea nu ar fi putut să dispară peste noapte, s-au făcut tăieri în mod repetat timp de cinci ani, șase, șapte ani… fără ca nimeni să le vadă, nici cetățenii nu au sesizat, nici autoritățile statului nu s-au sesizat, aproape că într-o conlucrare comună cu o suprafață importantă din pădurile României au dispărut”, a mai spus Costel Alexe, în conferința de presă.

Ministrul a mai spus că îi vrea „cu cătușe la mâinie” pe toți cei care au furat și fură din pădurile României și a promis că în perioada următoare, împreună cu reprezentanți ai gărzilor forestiere să verifice „tot ce mișcă” în păduri și pe drumurile României”.

„Îi vreau cu cătușe pe mâini pe toți cei care taie ilegal, transportă ilegal sau fură din pădurile României. Nu ne mai permitem ca țară să avem astfel de practici care evident ne duc spre lumea a treia în care ne defrișăm, ne tăiem ilegal pădurile în scopuri personale sau de grup”, a mai adăugat ministrul Alexe.

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE