duminică, mai 19, 2024
AcasăAlte știri7 motive dovedite științific pentru a petrece mai mult timp în natură

7 motive dovedite științific pentru a petrece mai mult timp în natură

Natura oferă cea mai sigură cură de sănătate atât pentru minte, cât și pentru trup. Iată cele mai importante beneficii ale timpului petrecut afară:

  1. Ajută memoria pe termen scurt

Potrivit Business Insider, un studiu al Universității din Michigan a descoperit că oamenii care se plimbă prin zone împădurite se descurcă mai bine la teste de memorie față de cei care își fac plimbarea prin oraș.

Plimbările în natură îi ajută mult și pe cei care suferă de depresie, a descoperit un studiu similar

2. Reface energia mentală

Oboseala mentală este una dintre cele mai răspândite probleme ale traiului de zi cu zi. Oamenii de știință au descoperit că natura ajută enorm în procesul de refacere intelectuală. Uimirea provocată de frumusețea naturii oferă întotdeauna un ”restart” mental.

3. Elimină stresul

Cercetătorii americani au descoperit că ritmul cardiac și nivelul de stres scad atunci când ne plimbăm printr-o pădure. Chiar și o fereastră care dă spre un spațiu verde poate ajuta la scăderea stresului

4. Îmbunătățește vederea

Activitatea în aer liber este benefică pentru ochi, mai ales în cazul copiilor. Un studiu realizat în 2012, în Australia, a stabilit că adolescenții și copiii care petrec mai mult timp afară au șanse mai bune de a întârzia apariția miopiei

5. Crește puterea de concentrare

Cercetătorii au studiat și cum o plimbare prin pădure poate influența nivelul de concentrare. Au fost comparate abilitățile de corectare a unui text la prima vedere de către cei care tocmai s-au întors dintr-o plimbare în natură, dar și de cei care au mers prin oraș.

Nu e greu de ghicit care categorie s-a descurcat mai bine. De asemenea, efectul afectiv al naturii se simte și la copiii cu diferite afecțiuni de atenție.

6. Îmbunătățește sistemul imunitar

Activitatea celulară care este asociată cu posibilele efecte anti-cancerigene ale pădurii contribuie și la consolidarea imunității.

Un studiu din 2010 notează că ”mediul forestier are efecte benefice asupra imunității umane”.

7. Reduce riscul morții premature

Beneficiile spațiilor verzi sunt generale, iar rezultatele corelate ale studiilor de mai sus indică spre o îmbunătățire a calității vieții pentru cei care aleg să petreacă mai mult timp în mijlocul naturii.

Spațiile verzi au un rol foarte important în sănătatea urbană, potrivit unui efort științific din Olanda.

”Analiza noastră arată diferențe atât de mari între oamenii care trăiesc în mediul rural față de cei din mediul urban, încât acestea pot fi explicate doar de cantitatea spațiilor verzi”, susțin oamenii de știință.

Potrivit unui studiu recent, oamenii care se plimbă prin pădure au șanse mai mici de a muri din cauza cancerului, a bolilor de plămâni sau de ficat.

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE