miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAlte știriCele mai puternice vietăți de pe Pământ

Cele mai puternice vietăți de pe Pământ

Sunt câteva vietăți care au o putere foarte mare. Vi le prezentăm în acest articol:

Gândacul rinocer. Este una dintre cele mai mari specii de gândaci și are între 20 și 40 de milimetri. În comparație cu mărimea sa, este cel mai puternic animal pentru că poate ridica până de la 850 de ori propria greutate. Ca o comparație, e ca și cum un om de 70 de kilograme ar putea să ridice aproape 60 de tone.

Archegozetes longisetosus. Cu cele două perechi de picioare, acest microartropod este de departe considerat cea mai puternică dintre insecte. Potrivit unui articol publicat în Journal of Experimental Biology, această insectă are o putere de până la 1.180 de ori mai mare decât greutatea sa.

Bizonul. Acest animal erbivor masiv a fost răspândit în trecut în regiunile emisferei nordice. Acum există două specii, cel american și cel european, care se regăsește și în câteva rezervații din România. Și bizonul se înscrie pe lista celor mai puternice vietăți. Un bizon de 500 de kilograme poate produce o forță de 12 kilonewtoni, potrivit unui articol BBC. Este vorba despre o forță care reprezintă de aproape 2,5 ori greutatea sa.

Elefantul. Este bine cunoscut faptul că forța sa este una foarte mare. De altfel, sunt multe clipuri în care elefanți care au fost ținuți în captivitate și nu în sălbăticie, acolo unde ar trebui să stea, au strivit tot ce au prins în picioare atunci când au fost agresați. Un elefant poate produce o forță de 27 kilonewtoni, echivalentul a 2.750 de kilograme.

Balena albastră. Potrivit unui articol publicat în revista Marine Mammal Science, în timpul unui experiment, s-a demonstrat că balena albastră poate genera o forță de 60 de kilonewtoni, echivalentul a 70.800 de kilograme.

Cimpanezul. Un articol publicat în revista Slate arată că verii noștri foarte îndepărtați sunt de la cinci până la opt ori mai puternici decât noi. Însă, un studiu făcut în anii `60 a concluzionat că cimpanzeii ar fi de două ori mai puternici decât oamenii, pentru o greutate similară.

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE