luni, iunie 17, 2024
AcasăÎmpăduririMinisterul Mediului anunță: 2.500 de păduri plantate de la zero și reîmpăduriri...

Ministerul Mediului anunță: 2.500 de păduri plantate de la zero și reîmpăduriri în zonele defrișate

Ministerul Mediului promite că, începând cu această primăvară, vor fi plantate 2.500 de păduri de la zero și vor fi reîmpădurite terenuri de pe care au dispărut arborii din cauza omului sau a naturii.

Pentru această campanie a fost pus la dispoziție un buget de 300 de milioane de lei. Potrivit ministrului Mediului, Costel Alexe, 50 de milioane de puieți vor fi plantați în acest an, în primăvară și în toamnă. Cei mai mulți vor ajunge în județul Suceava (6,6 milioane) , Harghita (1,9 milioane) și Maramureș (1,5 milioane).

„Știm cu toții că de ani de zile, pădurile din România se află sub suferința tăierilor ilegale vrem să tragem un semnal de alarmă: acolo unde s-a tăiat, legal sau ilegal, unde avem terenuri degradate, este datoria statului român să împădurească aceste zone.

Situația pădurilor defrișate din România a ajuns la urechile oficialilor de la Bruxelles, iar Comisia Europeană a activat luna aceasta procedura de infringement. Ministerul spune ca pentru a compensa o parte din pierderi, va planta peste 2500 de păduri de la zero. Cele mai multe în județele Suceava – 360, Maramureș – 140 și Sibiu – 90. Puieții plantați în acest ani vor prelua rolul de pădure peste 20 de ani”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe, într-o conferință de presă.

Toți cei care doresc să devină voluntari la plantare se pot înscrie pe site-ul Ministerului Mediului. Trebuie să specificați în ce județ dorți să plantați arbori.

„În orice acțiune de masă în parteneriat cu Romsilva sau ocoalele private, prima etapă constă în partea de instruire: niciun voluntar nu merge în teren dacă în prealabil nu a fost instruit, mai ales despre tehnica corectă de plantare, dar și chestiuni ce țin de protecția muncii”, a declarat Mihai Enescu, reprezentant al asociației „Plantăm fapte bune”.

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE