vineri, iunie 14, 2024
AcasăAlte știriUn film despre defrișările ilegale din România ajunge la Festivalul de Film...

Un film despre defrișările ilegale din România ajunge la Festivalul de Film Documentar Copenhaga

„Lemn”, un film documentar semnat de Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst și Ebba Sinzinger, care urmărește fenomenul defrișărilor ilegale de pădure din România, Peru, Rusia și China, va avea premiera internațională pe 23 martie, în competiția F:act Award din cadrul CPH:DOX, festival internațional de Film Documentar Copenhaga, care are loc în perioada 18 – 29 martie. Este vorba despre unul dintre cele mai importante festivaluri de profil din Europa.

Filmul merge pe firul investigațiilor pe care le-a pornit Alexander von Bismarck, un urmaș al lui Otto von Bismarck, care este director al organizației non-guvernamentale Environmental Investigation Agency.

Cu ajutorul unor camere ascunse, echipa lui Alexander reușește să filmeze și să documenteze traseul lemnului furat din pădure și până se întoarce în case sub formă de diverse produse. Echipa Environmental Investigation Agency (EIA) a ajuns în România la insistențele Monicăi Lăzurean-Gorgan, care în urmă cu 10 ani a făcut un scurtmetraj având ca subiect tăierile ilegale din țara noastră.

O anchetă realizată de EIA în România a ajuns și în presa de la noi în 2015. Atunci, aceștia arătau cum o companie austriacă acceptă să cumpere lemn de proveniență ilegală. Imaginile au fost prezentate în carul unei conferințe de presă la București.

Alexander von Bismarck spunea atunci că a venit în România pentru că există cea mai mare întindere de pădure și cea mai mare problemă legată de tăierile ilegale.

Filmul atrage atenția asupra legislației deficitare în ceea ce privește protejarea pădurilor, dar și impactul pe care defrișările masive le au asupra mediului înconjurător.

Documentarul „Lemn” va putea fi văzut și în România, în câteva proiecții speciale, iar data lansării în cinematografe va fi anunțată în cursul lunilor viitoare.

FOTO: mathiasfaust /Pixabay.com

Dacă iubești pădurea așa cum o facem și noi, alătură-te cu un Like comunității noastre de pe Facebook.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CELE MAI NOI ARTICOLE